недела, 22 октомври 2017 21:02:00
Бит Фест

Нова Македонија: Драмски театар на „Битфест“

Admin Bitola јули 9, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Нова Македонија: Драмски театар на „Битфест“
Нова Македонија: Драмски театар на „Битфест“

Уметничката манифестација „Детските очи гледаат кон Хераклеја“ ќе се одржи денеска, во 10 часот, во античкиот локалитет Хераклеја, во рамки на „Битфест“

Станува збор за разговор на дете со својот родител (родителот е актер) за историјата и приказната за Хераклеја, прикажан на начин близок на детската фантазија. Целта е да се запознае најмладата генерација со своите историски корени и традиции за Битола.

Во 20 часот, во организација на здружението на граѓани „Арт лајв“, на Широк сокак ќе биде поставена ликовната инсталација „Побегни“. На дел од шеталиштето ќе биде поставена голема црна коцка, а предниот дел ќе биде подвижен како врата. Внатрешноста на коцката ќе биде исполнета со пет големи слики, техника масло на платно. Целта на оваа коцка е гледачот да влезе внатре, да го пронајде својот мир барем на неколку минути, да биде поблиску, па дури и да се почувствува како да е дел од светот на авторот.

Во 21 часот во Народен театар-Битола гостува Драмскиот театар од Скопје со театарската претстава „Македонска крвава свадба“, а во 22 часот на летната сцена „Тумбе-кафе“ ќе се одржи концерт на групата „Стрес“.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=7813957107&id=16&setIzdanie=22922

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-