среда, 23 август 2017 04:07:37
Бит Фест

Нова македонија: Балканска колонија на ракотворци во Битола

Admin Bitola август 5, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Нова македонија: Балканска колонија на ракотворци во Битола
Нова македонија: Балканска колонија на ракотворци во Битола

Доцна синоќа, во организација на Здружението на граѓани “ Астерион Галери “ од Битола,во Офицерскиот дом свечено беше отворена првата Балканска колонија на ракотворби.

Оваа колонија, која се одржува во рамките на битолското културно лето е прва и засега единствена од ваков во регионот. На колонијата, која ќе трае до 7  август со своите уметнички ракотворби покрај учесниците од Битола, Скопје, Куманово и Струмица, ќе се престават уште и ракотворци од Србија, Албанија и Република Грција.
Првиот ден на Колонијата со своите рактворби се преставија ракотворците Мирјанка Илиевска, вработена во Техничкиот факултет која пред публиката се престави со своите дела изработени  целофанки од бонбони. Во делото има дури  67 илјади парчиња целофанки, а е долго околу  600 метри.
Воедно пред публиката премиерно  беше  претставено  местото Подгорци , Струшко и многу мал дел од носиите и рачната работа на Торбешите, а ансамблот “ Плетенка “ се  престави со  носиите и преспанските игри и ора.
Првата вечер на отворањето на колонијата со своите кулинарски вештини се престави и клубот на жени од Новаци.
Инаку Здружението  “Астерион Галери” од Битола   е граѓанско здружение  чија  мисија е стимулација и заштита на ракотворците, нивно обединување и социјално вклучување  на лицата со различен вид на хендикеп и социјално загрозените лица.
За време на одржувањето на  колонијата  ќе се одвиваат и креативни работилници  за лица со хендикеп и социјално загрозени лица.

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=22165

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-