//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Музички времеплов на Тв Орбис
понеделник, 22 јануари 2018 04:49:35
Бит Фест

Музички времеплов на Тв Орбис

Admin Bitola август 17, 2015 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Музички времеплов на Тв Орбис
Музички времеплов на Тв Орбис

Некогашни детски ѕвезди, а денес возрасни и реализирани личности. „Музички времеплов“ е настан што ќе не потсети на музичките настапи  на детски фестивали во Битола кога некогашните мали ѕвезди пееја за своите наставнички, за првите симпатии и љубови. Пеејќи тогаш за рокери и типови ,денес се менаџери, новинари , лекари, професори , профсионални музичари .Ова навраќање на музичките спомени го овозможи ТВ Орбис со подршка на Бит фест 2015.

 

Тв Орбис продолжува  со мисијата за негување на македонската песна, овој пат детската песна. Битола е град  во кој се организираат бројни фестивали, меѓу кои и оние за деца и тинејџери. Бројни музички имиња од кои и денес ги гледаме на македонската музичка естрада. „Музички времеплов“ е настанот што ТВ Орбис го реализира во рамките на најдолгото културно лето во Македонија Бит Фест. Настанот е посветен на некогашните детски ѕвезди кои пееја на детскиот фестивал „Мега бит“, СИ ДО и фестивалот СИ ДО ФМ. „Музички времеплов“ како несекојдневен настан ќе се обиде  да не прошета низ музичките спомени од минатото, кога некогашните  музички детски ѕвезди пееја за своите желби, за својата наставничка, за првите љубови.  Тогаш пееја за своите желби да станат рокери,  згодни типови и да се движат со голема брзина. Желбата да станат пејачи на малку мина им  се исполни , но повеќето од нив , денес се оформени реализирани личности кои својата  кариера ја продолжиле во сосема друга насока, а пеењето го оставиле за нивните деца и потесен круг на семејството и пријателите.

Малата сала на центарот за култура е местото каде ќе се слушнат песните на 12 изведувачи, а присутната публика ќе има можност да ги види и да се запознае со тоа што денеска прават некогашните музички детски ѕвезди.

Методија Куновски во 1992 год. На СИ ДО пееше „Сакам да бидам рокер“.

Панде Павловски на СИ ДО 1993 год. Пееше „Наставничке пријателке“,

Јулијана Георгиевска истата година пееше „Заради тебе Зоране“,

Александар Јевтимовски на СИ ДО 1994 година пееше за „Марија на Бундеви“.

На детскиот фестивал СИ ДО ФМ 2001 година Ирена Јовановска пееше „Ајде кажи ми “.

Александар Мицевски во 2004 на дестскиот фестивал Мега бит пееше „80 на час“.

Истата година на тој фестивал Марија Станковска пееше „Тоа сум јас“. Исто така публиката ќе има можност да ги види и музичките изведби на Магдалена Соклевска, Мики Секуловски, Александар Белов кои своите музички почетоци ги имале токму на Мега Бит. Освен изведувачи на настанот ќе земат учество и Валнтин Соклевски кој се јавува како текстописец на многу песни како за деца така и возрасни. Панде Димитровски пак е еден од организаторите на овие детски фестивали кои за многумина им биле само успешен почеток во нивните музички кариери. На настанот ќе гостува Сара Ристевска која ќе сподели дел од нејзиното музичко искуство од учеството на манифестацијата Ѕвездите на гранд. Музички времеплов ќе се одржи во малата сала на Центарот за култура во Битола со почеток од 19 часот.

http://tvorbis.com.mk/?p=14488

 

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-