петок, 22 септември 2017 04:55:53
Бит Фест

МРТ1: Сефардски песни на битолско културно лето

Admin Bitola јули 11, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на МРТ1: Сефардски песни на битолско културно лето
МРТ1: Сефардски песни на битолско културно лето

Битолското културно лето продолжува со вечер на Сафардски песни кои ќе ги приреди ансамблот „Келтикум“, информира организаторот на осмото издание на „БитФест“.

Концертот на „Келтикум“ ќе се одржи во културниот центар „Магаза“ каде ќе бидат изведени автентично обработени сефардски песни во класичен и етно стил.

На програмата се песни од традицијата на Евреите од Македонија, музиката на сефардските Евреи и други музички нумери за кои има посебен повод – 70 годишнината од холокаустот на македонските Евреи.

„БитФест“ денеска нуди и други содржини. Во текот на денот во НУ Универзитетска библиотека ќе се одржат „Денови на европската култура во Битола“ со посебен осврт на културното богатство на Франција, Полска и Австрија и придонесот на библиотеките во европското семејство.

Од „БитФест“ информираат дека вечер во 20 часот во културниот центар „Магаза“ ќе биде отворена самостојна изложба на Владимир Темков, а во истиот термин во Народниот театар – Битолаќе биде изведена актуелната пародија „Ни ваму, ни таму“ со актерите Љупчо Тодоровски – Упа и Симеон Дамевски – Мони – самостоен проект изведен во МНТ.

http://www.mtv.com.mk/mk/vesti/kultura/83068/sefardski_pesni_na_bitolsko_kulturno_leto.aspx

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-