петок, 22 септември 2017 04:55:35
Бит Фест

Миа: Гостите на фестивалот „Илинденски денови” импресионирани од македонската архитектура и кујна

Admin Bitola јули 31, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Миа: Гостите на фестивалот „Илинденски денови” импресионирани од македонската архитектура и кујна
Миа: Гостите на фестивалот „Илинденски денови” импресионирани од македонската архитектура и кујна
Битола, 30 јули 2013 (МИА) - Гостите од странство, учесници на 43. издание на Фестивалот на
народни песни и игри ,Илинденски денови“, кој ќе заврши утре со интернационална вечер во
Хераклеја, слободното време го минуваат со прошетки низ Битола и потпелистерјето.
Членовите на културно-уметничките друштва од Бразил, Израел, Турција, Полска, Словенија и
од Хрватска кои прв пат доаѓаат во Битола се импресионирани од староградската
архитектура, зелените површини и паркови, и од македонската кујна.

Во Битола има прекрасни и интересни места, но она што посебно ми се допадна и што е
поразлично од нашата држава тоа се многуте историски места и многу, многу зеленило. Ја
вкусив македонската кујна и најмногу ми се допаднаа ќебапчињата, истакна Леандру Џиау
Руп, уметнички директор на танцовата школа ГЕМП од Крисиумал, Бразил.

Итамар Мадглал, генерален менаџер на Фолкпорниот ансамбл „Ерусалим“ од Израел за
фестивалот во Битола се информирал од Интернет.

Знаев дека сакаме да дојдеме во Македонија. многу го сакаме Балканот. За време на кусиот
престој во Македонија ќе ги посетиме Скопје и Охрид, а во Крушево ќе приредиме концерт,
истакна Мадглал.

Според Ана Корчаковска, уметнички раководител во ансамблот ,Мале Словианки“ од Краков,
Полска, фестивалите се прекрасна можност за соработка и тоа успешно го прават со едно
друштво од Кичево.

Во Македонија сме со помладата група. Следната турнеја ја планираме за Украина. Ние
умееме да пееме многу песни од славјанските држави и на различни јазици. Во Битола е
многу убаво. Прекрасно изгледаат старите македонски куќи, а благодарение на домаќините
научив многу зборови од македонскиотјазик, истакна Корчаковска,

На фестивалот во Битола гостува и фолкпорната група ,Туфем“ од Анкара, која синоќа
настапи на две локации во градот, односно на фестивалската сцена и во културниот центар
Магаза“ во рамките на манифестацијата ,Ехо од дамарите“.

Имав време даја разгледам Битола и многу ми се допаѓа затоа што ме потсеќа на мојот
роден град Блекс, бидејќи има големи паркови со многу цвеќиња и зеленило. За Македонија
слушав од раното детство, многуја сакам и секогаш ќе доаѓам, истакна Усну Челебиоглу,
директор на Фолкпорната група ,Туфем“ од Анкара, Турција.

За Богдан Кумпергер, организациски директор на словенечката фолкпорната група ,Грифон“
од Славонска Долина изненадувачки е богатиот ноќен живот во градот.

Ние во Словенија не сме навиканти да шетаме низ градот после 22 или 23 часот, а гледаме
тука Битола е преполна со динамичен ритам на живеење.

Среќко Вуковиќ, претседател на КУД „Бизовац“ од Бизовац, Хрватска истакна дека 45-
годишнината од нивното постоење минува во знакот на нивниот прв настап на големиот
фестивал на народни песни и игри ,Илинденски денови“ во Битола. мтѓвап 3:17

http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/108/108308107

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-