петок, 22 септември 2017 04:49:06
Бит Фест

Макфакс: Три илјадна публика во Хераклеа за Танец и гостите од странство на затворањето на Илинденски денови

Admin Bitola август 3, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Макфакс: Три илјадна публика во Хераклеа за Танец и гостите од странство на затворањето на Илинденски денови
Макфакс: Три илјадна публика во Хераклеа за Танец и гостите од странство на затворањето на Илинденски денови

Фолклорен спектакл, изненадување и уживање за публиката во античкиот град Хераклеа во близина на Битола во четвртокот пред околу три илјади гледачи годинава приредија организаторите на манифестацијата Илинденски денови годинава.

 

На четвртата фестивалска вечер која беше интернационална, настапија ансамблите од Бразил, Полска, Турција и Израел.
Со исклучителниот концерт на Ансамблот на народни игри и песни на Македонија „Танец” од Скопје беше затворен 43-от Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови” Битола.
Во неповторливиот простор на античкиот локалитет Хераклеа, три илјади битолчани и гости, меѓу кои најмногу од прекуокеанските земји громогласно ракоплескаа поздравувајќи ги изведувачите. Покрај „Танец” на финалната фестивалска вечер настапија и Ансамбл „Слезание” Дзиерзониов од Полска, Фолклорната група „Туфем” Анкара, Турција, Фолклорниот ансамбл „Ерусалим ” од Израел и ГЕМП танцовата школа Крисиумал од Бразил.
Во рамките на свеченото затворање беа доделени награди и признанија за најуспешните. Наградите, според одлуката на стручното жири во состав Блаже Палчевски – етнолог, Тофе Дракулевски – фолклорист и кореограф, д-р Родна Величковска етномузиколог, д-р Александар Димитријевски – етномузиколог и Кирил Стојчевски – етномузиколог, ги додели градоначалникот на Општина Битола, Владимир Талески, и тоа на КУД „Илинден” од Битола – за најуспешна група која презентира изворен фолклор, Градски хор од Штип – за најуспешна група што презентира староградски фолклор, КУД „Велигденски цветови” од с.Јаргулица, Радовиш – за најуспешна група што презентира детски фолклор, КУД „Дримкол” од Вевчани – за најуспешна група која презентира новопоставен обработен фолклор, Фолклорен ансамбл „Китка” од Истибања – за најуспешен изворен оркестар, Ансамбл „Иљо Антески-Смок” од Тетово – за најуспешна и најкомплетна изворна носија, како и за најуспешна вокална изведба на женското вокално дуо и на Драго Лазаревски од КУД „Вера Јоциќ”-Македонска Каменица е прогласен за најуспешен автор што подготвил сценска презентација на изворна фолклорна содржина./крај/мф/ом

http://makfax.com.mk/315638/tri_iljadna_publika_vo_heraklea_za_tanec_i_gostite_od_stranstvo_na_zatvoranjeto_na_ilindenski_denovi

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-