среда, 23 август 2017 10:12:44
Бит Фест

Макфакс: Монодрама во чест на Ченто на Битфест

Admin Bitola август 5, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Макфакс: Монодрама во чест на Ченто на Битфест
Макфакс: Монодрама во чест на Ченто на Битфест

На програмата на Бит фест во петок ќе може да се погледне „Македонска етно венчавка “,од 18 часот во организација на ЦЕНТИФ„Етно – Илинден” на Плоштад Магнолија, изложба на веозви од мариовскиот крај и монодрамапосветена на Ченто.

Изложбата е во рамките Бит фест, а во соработка со Завод и музеј Битола и ќе биде отворена во 20 часот во Магаза.

 

Премиерно ќе бидат презентирани 20 рачно извезени македонски народни везови од мариовскиот крај. Носители на изложбата се членовите на Етнокреатив ЈП & ПЈ : Јулијана Петровска и Павлина Јовановска креативци со долго кретивно искуство

 

Етнокреатив ЈП & ПЈ е силно мотивиран тим кој со своето повекегодишно искуство и ентузијазам има реализирано бројни групни и индивидуални изложби , креативни работилници, презентации и промоции на македонскиот фолклор и традиција.

 

Во 21ч. на Пацио-Музеј ќе може да се проследи „Да се убие себе во себе”, монодрама посветена на Методија Андонов Ченто на Доне Донев.

 

Во монодрамата се зборува за животот и делото на Методија Андонов – Ченто (првиот Претседател на Македонија) од неговото раѓање се до затворањето и пуштањето од затвор на две години пред неговата смрт./крај/со/бб

http://makfax.com.mk/315599/monodrama_vo_chest_na_chento_na_bitfest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-