сабота, 19 август 2017 07:28:23
Бит Фест

Локално.мк: Шекспир низ театар

Admin Bitola јули 25, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Локално.мк: Шекспир низ театар
Локално.мк:  Шекспир низ театар

Во фоајето на битолскиот театар, беше отворена изложбата на плакати на претстави од Шекспир кои биле изведени на сцената на Народниот театар во Битола.

Јордан Плевнеш, ректор на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, во своето обраќање по повод отворањето на изложбата истакна дека од сите 6320 јазици кои се зборуваат на петте континенти, македонскиот јазик е еден од нив а секој од нив има своја приказна за тоа кога Шекспир е влезен во неговата духовна меморија.
Плевнеш потсети дека првиот превод на Шекспир на македонски е направен од Тодор Лазаров.

http://lokalno.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=30165%3A2013-07-24-16-39-54&catid=55%3Akultura&Itemid=74&lang=mk

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-