петок, 22 септември 2017 04:52:48
Бит Фест

либертас: Изложби, концерти и поетски фестивал денеска на Бит фест

Admin Bitola јули 1, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на либертас: Изложби, концерти и поетски фестивал денеска на Бит фест
либертас: Изложби, концерти и поетски фестивал денеска на Бит фест

Неделната програма на Бит фест започна во 11 часот со изложба на олдтајмери на плоштадот „Магнолија” и со работилница за фотографија на Фото кино клуб – Битола во Центарот за култура има „Мојата прикаска”.

Драги Неделчевски – фотограф, со повеќе од 150 фотографии ја раскажува својата фотографска и животна приказна. „Мојата приказна” е невообичаено патување во светот на фотографијата. Таа му служи како средство за креативен израз, како средство за забележување на моментите кои неповратно заминуваат во историјата, како средство за коментар на сето она што не окружува. Оваа работилница е плод на долгогодишната соработка меѓу Фото Кино Клуб Битола и авторот на ова предавање, поучно за почетниците, интересно за поискусните, а инспиративно за сите – тоа е светот на фотографијата на Драги Неделчевски.

Во 19.30 следат Денови на ромската култура – изложба и концерт во битолски Баир – Месна заедница – игралиште на урбаната заедница „Димитар Влахов”.

Потоа во 20 часот ќе се одржи поетскиот фестивал „Поетски синтези”. Фестивалот се одржува четврта година и има тенденција да прерасне во меѓународен поетски фестивал. Поетската вечер во магаза ќе биде исполнета со колаж на поезија од 19 – 20 век: Константин Миладинов, преку Кочо Рацин и Коле Неделковски, до Ацо Шопов, Анте Поповски, Гане Тодоровски, Матеја Матевски, Радован Павловски, Светлана Христова Јоциќ, Веле Смилевски. На свеченото отворање на фестивалот со своја поезија ќе се претстават: Златко Крамариќ – Република Хрватска (амбасадор), д-р Владимир Мартиновски (Скопје), Трајче Кацаров (Штип), д-р Веле Смилевски (Скопје), Раде Силјан (Скопје), Борче Панов (Радовиш), Бобан Богатиновски (Куманово), Санде Стојчевски и Весна Ацевска (Скопје), Христо Петревски (Скопје), Ленче Милошевска (Скопје), Славе Ѓорго Димовски (Струга), Христина Аџиоска (Охрид) и од Битола: Весна Мундишевска, Милица Радевска, Мирјана Стојановска, Радован Цветковски и Маја Стела, Панде Манојлов.

Во 20.30 часот ќе се одржи концерт на мандолински оркестар при КУД Стив Наумов. На програмата се дела на Роберт Шуман, Михајло Николовски, Јоханес Брамс, Кирил Трајковски, Јохан Штраус, В.А.Моцарт, Перез Шови. Диригент е Нико Наумов.

http://libertas.mk/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%B4/

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-