петок, 22 септември 2017 04:51:29
Бит Фест

Канал5: Утре стартува Битола Шекспир фестивалот

Admin Bitola јули 18, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Канал5: Утре стартува Битола Шекспир фестивалот
Канал5: Утре стартува Битола Шекспир фестивалот

Театарски уметници од цел свет од 19 до 25-ти јули ќе се соберат во Битола за време на првото издание на интернационалниот “Битола Шекспир Фестивал”. Отворањето е резервирано за “Ромео и Јулија”, копродукција меѓу рускиот тетатар Вера Комерсажевскаја и Битолскиот народен театар.

,,Преставата која почуствувавме дека го продолжува она што го направи Глоуб минатата година, секој да го говори Шекспир на свој јазик.,,-вели Благој Мицевски, уметнички директор на Битолски Народен Театар.

Народниот театар Битола има долга традиција на изведба на шекспирови престави.

,,Најмногу режисери го режирале Шекспир во Битола.,, -рече Владимир Талески, градоначалник на Битола.

Заради таквата традиција Битола е домаќин на овој фестивал.

,,Од петмината актери кои го икрале Хамлет во Македонија тројца се битолчани.,,-вели Валентин Светозарев, директор на Битолски народен театар.

Откако, големиот успех на битолскиот театар во лондонски Глоуб беше инспирација за овој фестивал, уште едно призинание пристигнува од Глоуб со изборот на битолскиот актер Огнен Дранговски наесен еден месец да гостува во овој престижен театар заедно со актери од цел свет.

,Шекспир ќе не обедини на сцената.,,-рече актерот Огнен Дранговски.

Фестивалот е поддржан од општина Битола и Министерството за култура. Инаку, на 25 јули во Хераклеја фестивалот ќе биде затворен со претставата на Националниот театар од Пекинг “Ричард трети”.

http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=12685

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-