сабота, 19 август 2017 07:17:56
Бит Фест

Канал 5: Челникот на Шекспировиот театар восхитен од Битола

Admin Bitola јули 24, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Канал 5: Челникот на Шекспировиот театар восхитен од Битола
Канал 5: Челникот на Шекспировиот театар восхитен од Битола

По големиот успех на битолскиот народен театар во шекспировиот Глоуб театар во Лондон, што беше основа за фестивалот посветен на Шекспир во Битола, денеска директорот на Глоуб Театарот Том Брд кој е во посета на ,,Битола Шекспир фестивалот,, истакна дека соработката ќе продолжи и во иднина.

 -Со оглед на тоа дека ни престојат уште два шекспирови јубилеи во 2014 година и 2016 та имаме уште полуда идеја да собереме продукции на Хамлет од секаде низ светот и да ги презентираме во театарот Глоуб во Лондон. Преговараме со битолскиот театар и нашата соработка тука нема да престане – рече денеска Том Брд, директор на Глоуб театарот од Лондон.

Шекспир фестивалот деновиве ја собра светската театарска елита во Битола поврзувајќи ги различните култури.

,,Шекспир станува медиум за културна размена меѓу народите,,-рече Рандал Мартин, професор на универзитетот Њу Брансвик од Канада.

До 25 јули Битола ќе живее во знакот на Шекспир.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-