недела, 22 октомври 2017 20:56:02
Бит Фест

Изложбата на Сашо Ристевски

Admin Bitola август 23, 2012 Информации Коментарите се исклучени на Изложбата на Сашо Ристевски
Изложбата на Сашо Ристевски

ФОТОГРАФИИ КАКО ПРЕДЛОГ НО НЕ И ПОСЛЕДНА ВИСТИНА

Сашо Ристевски преку својот објектив успева да не воведе во светот што нас не опкружува на начин кој тој го доживува преку својот уметнички сензибилитет. Радозналоста на неговиот дух ја препознаваме набљудувајќи ги неговите фотографски сликовни прикази  каде може да се забележи создавање на микрокосмос во одбраните детали кои ги пронаоѓа. Со  силен  израз ни го приближува целото разноличие на настаните од фестивалските случувања.

На неговите фотографии се чувствува дека нема универзалност, но нема ни некоја особена посебност при прикажувањето на настаните и личностите од различни места на светот, така што неговото гледање на една фотографија претставува само предлог но не и последна вистина. Вклопувајќи ги  своите реализации преку мултимедијалните спектакли на визуелното комуницирање тие со особено значење се афирмираат во актуелните модели на културната видливост.

Овој концепт дискурзивно се преклопува со прашањата на употребата, материјалноста и знаковноста на фотографијата и нејзиниот однос кон визуелната култура.

Изложбата на фотографии од БИТФЕСТ 2012 ги опфаќа  сите настани кои се случија во текот на два месеци за време на БИТОЛСКО КУЛТУРНО ЛЕТО  и е четврта традиционална, а ќе биде отворена на 27. 08. 2012 во изложбениот салон “Магаза” во Битола.

Сашо Ристевски е фоторепортер на Битолски весник, Нова Македонијаи весници во Австралиа, а покрај самостојните изложби учествувал и на групни изложби во земјата и во странство.

д-р Зекман Ракиповски

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-