//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Изложба на слики на Јадранка Главинче
вторник, 23 јануари 2018 16:30:42
Бит Фест

Изложба на слики на Јадранка Главинче

Admin Bitola август 14, 2015 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Изложба на слики на Јадранка Главинче
Изложба на слики на Јадранка Главинче

Да се порасне и да се живее покрај врвен уметник, како што е Борислав Траиковски, неминовно остава уметничка трага, која може да се најде и во делата на неговата ќерка Јадранка Главинче. Во сликите преовладува опкруженоста со убавото, како единствена инспирација.

Јас академија немам, занаетот го учев кај него. Почнав да работам во неговото атеље и тој ме научи на сите тајни на сликарството уште од 1985 година, а откако сум родена сум опкружена со сликарство“ изјави сликарката Јадранка Главинче.

На оваа изложба, можат да се погледнат слики изработени во различни техники, а сликарката покажува афинитет кон оние од помал формат. Силниот колорит и темпераментот искажан во делата, од страна на гледачот се перцепира како израз на искусен мајстор, вљубеник во уметноста и нејзиното безвременско значење, ќе забележат ликовните критичари.

Ова ми е 5-та изложба по ред, до сега излагав во парфимеријата Меркур, во ДЛУБ, во галеријата Моша Пијаде , во магазата и оваа изложба, која е во рамките на Битфест. Изложени се 49 дела во комбинирана техника“ рече Главинче.

Изложбата е поставена во галеријата на битолскиот Завод и музеј, а сите љубители на ликовната уметност ќе можат да ги погледнат насликаните дела до 16 август.

http://tvorbis.com.mk/?p=14254

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-