четврток, 21 септември 2017 01:32:12
Бит Фест

Инфо Плус: Раде Шербеџија ќе го отвори годинашниот „Бит фест“

Admin Bitola јуни 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Инфо Плус: Раде Шербеџија ќе го отвори годинашниот „Бит фест“
Инфо Плус: Раде Шербеџија ќе го отвори годинашниот „Бит фест“

Рекорден број културни содржини на 242 настани се најавени за овогодишното осмо по ред издание на битолскиот фестивал за култура, уметност и музика „Бит фест“ кој почнува на 25 јуни и кој ќе трае еден месец. Тој обединува помали летни фестивали и национални и културни институции во Битола, а во чија програма учествува и независната културна сцена.

Како увертира во „Бит фест“ на 21 јуни започнува фестивалот на музиката Солстис, а на 25 „Бит фест“ свечено ќе биде отворен со концерт на Раде Шербеџија и „Западни Колодвор бенд“ во Хераклеја со почеток во 21 часот.

– Ќе започнеме со познатиот актер од екс-ЈУ, за нас постарите генерации познат, но човек со име и презиме од светски размери, Раде Шербеџија, кој што ни доаѓа на 25 и во Хераклеја ќе настапи со познатите содржини со кои настапува насекаде по светот. Раде Шербеџија, светскиот актер кој што потекнува од овие балкански простори, интернационална филмска актерска ѕвезда која што ќе нè почести да го отвориме фестивалот –  изјави градоначалникот на општина Битола, м-р Владимир Талески.

Фестивалот ќе го заврши на 24 август Дадо Топиќ и настапот на „Мадригали“. Меѓу познатите музички имиња ќе настапат и Влатко Стефановски со Мирослав Тадиќ.

Од аспект на театарот, се подготвува проект со Народниот театар од Битола под името „Шекспир фестивал“ со изведба на драмски текстови на големиот ренесансен драматург. Како резултат на соработката со фестивалот „Актерот на Европа“, пак, во Битола ќе гостува големото актерско име од Шведска Ана Петерсон со театарската претстава „Госпоѓица Јулија“.

Оваа година во рамките на „Бит фест“ се очекуваат 21 содржина од  класична музика, 10 етно, џез, амбиенатлна музика, 31 рок, поп, хип – хоп, електорнска музика, 25 театарски претстави, 21 промоции и поетско книжевни настани, 12 филм и мултидемија, 20 изложби.

http://www.plusinfo.mk/vest/96356/Rade-Sherbegzija-kje-go-otvori-godinashniot-Bit-fest

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-