сабота, 16 декември 2017 10:02:25
Бит Фест

Илинденски денови 2017

Илинденски денови 2017

47. Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Битола 2017


Генерална програма

27.07.2017 година (четврток)

 • Свечено отворање на самостојна Изложба на Панде Петровски „Стара Битолска архитектура“ НУ Центар за култура Битола – Фоаје – 11.00 часот
 • Детска ликовна работилница „Народната култура – трајна инспирација во моето творештво“ НУ Центар за култура Битола – Мала сала – 11.30 часот.

28.07.2017 година (петок)

Детска ликовна работилница
„Народната култура – трајна инспирација во моето творештво“
НУ Центар за култура Битола – 10.00 часот.

29.07.2017 година (сабота)

 • Семинар за традиционална музика и игра НУ Центар за култура Битола – Мала сала – 11.00 часот.
 • Проекција на етно филм: „Копачката во УНЕСКО“ продуцент ЗФГ „Копачка“ Драмче, Делчево НУ Центар за култура Битола – Мала сала – 11.00 часот.
 • Дефиле „Со песни и игри низ битолските улици“ Саат кула, Широк сокак – 18.00 часот.
 • Свечено отворање на 47. Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Битола Вечер на традиционална музика и игра Ракометно игралиште – 20.00 часот.
 • „Ехо од дамарите“ – Вокално инструментална вечер КЦ Магаза – 22.30 часот

30.07.2017 година (недела)

 • Семинар за традиционална музика и игра Студентски дом „Кочо Рацин“ – од 10 до 18 часот
 • „На пладне во чаршија“ – фолклорни презентации Стара битолска чаршија – 11.00 часот
 • 47. Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Вечер на традиционална музика и игра Ракометно игралиште – 20.00 часот.
 • „Ехо од дамарите“ – Вокално инструментална вечер КЦ Магаза – 22.30 часот

31.07.2017 година (понеделник)

 • Семинар за традиционална музика и игра Студентски дом „Кочо Рацин“ – од 10 до 18 часот
 • „На пладне во чаршија“ – фолклорни презентации Стара битолска чаршија – 11.00 часот
 • 47. Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Вечер на староградска музика и игра Стара битолска чаршија– 20.00 часот.
 • Песна и оро на Широк сокак – настап на ансамбли на Широк сокак Од Саат кула до Камен мост – од 22 до 23 часот

01.08.2017 година (вторник)

 • Семинар за традиционална музика и игра Студентски дом „Кочо Рацин“ – од 10 до 18 часот
 • „На пладне во чаршија“ – фолклорни презентации Стара битолска чаршија – 11.00 часот
 • 47. Републички фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ Вечер на интернационална музика и игра Фолклорни ансамбли од Чиле, Чешка, Грција, Словенија, Хрватска  и
 • Свечено затварање на фестивалот со концерт на традиционална музика и игра Ансамбл „Македонија“ Скопје Хераклеа – 20.00 часот.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

1 коментар

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-