//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Езги Алас од Турција победник на шестнаесетиот Интернационалниот детски фестивал ТРА-ЛА-ЛА
вторник, 23 јануари 2018 16:27:34
Бит Фест

Езги Алас од Турција победник на шестнаесетиот Интернационалниот детски фестивал ТРА-ЛА-ЛА

Admin Bitola август 17, 2015 Претходни настани Коментарите се исклучени на Езги Алас од Турција победник на шестнаесетиот Интернационалниот детски фестивал ТРА-ЛА-ЛА
Езги Алас од Турција победник на шестнаесетиот  Интернационалниот детски фестивал ТРА-ЛА-ЛА

Младата, амбициозна и музички талентирана, Езги Алас од Турција е победник на овогодинешниот Интернационален детски фестивал ТРА- ЛА- ЛА, кој  традиционално по шестнаесетти  пат се одржа во Битола.

Победник на третиот фестивалски ден е младата талентирана турчинка, Езги Алас, студент на Универзитетот во Турција во одделот за џез вокали.

На гала вечерта во битолскиот центар за култура беа доделени и фестивалските награди во неколку возрасни категории.  Во првата возрасна категорија наградата ја освои Дарен Коцак од Бугарија, втората Илона Шундовска од Македонија, а третата Марија Ана од Русија.

Во втората возрасна категорија наградата ја освои Ула Рожар од Словенија, втората Флора Табатабаи од Унгарија, а третата Александра Чапличка од Полска.

Во третата возрасна категорија првата награда и припадна на Александра Вовк од Словенија, втората и припадна на Марија Шимиќ од Босна и Херцеговина, а третата ја освои романецот Лоренцо Раумојсе. Во категоријата на највозрасни пејачи наградени се Антонија Дора Плешко, Јоана Димитрова од Бугарија и Емилија Рампева од Бугарија.

На трите фестивалски вечери се натпрваруваа  30 млади музички таленти од дванаесет држави.

Детскиот фестивал ТРА- ЛА-ЛА е дел од програмата на битолското културно лето БИТ ФЕСТ 2015, а е подржан и од Министерство за култура на Република Македонија.

 

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-