недела, 22 октомври 2017 21:01:30
Бит Фест

Cooltura: Битфест за Илинден

Admin Bitola август 5, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Cooltura: Битфест за Илинден
Cooltura: Битфест за Илинден

Петокот за Илинден (2 август), Бит Фест беше исполнет со богата програма. Настаните кои се случуваа привлекоа доста публика и покрај празничната атмосфера.

Македонска етно венчавка

Во петокот на 2 август во 18 часот на плоштадот Магнолија започна „Македонската етно венчавка“ во организација на Центарот за едукација и негување на традицијата и фолклорот Етно Илинден од Битола.

Во ова тешко време за нас како народ, кога ни фали малку да се докажеме кој сме и што сме по идентитет, сакаме малку да ги вратиме луѓето на старото, како тоа некогаш се правело. А и да им помогнме на оние парови кои во овие времиња немаат доволно средства да се венчаат“ – изјави Александар Тодоровски, етнолог од ЦЕНТИФ Етно Илинден Битола.

Битолчани а најмногу гостите од прекуокеанските земји имаа можност да го проследат месењето на погачите, плетењето на венците, китењето на бајракот, торбата и картата за канење, канењето на нункото и деверот, бричењето на зетовите, одењето по по невестите и слично.

Изложба на везови од мариовскиот крај „Ресачка“-Етнокреатив

На изложбата на везови од мариовскиот крај „Ресачка“беа презентирани 20 рачно извезени македонски народни везови. Носители на изложбата се членовите на ЕТНОКРЕАТИВ ЈП & ПЈ : Јулијана Петровска и Павлина Јовановска креативци со долго кретивно искуство.

Етнокреатив ЈП & ПЈ е силно мотивиран тим кој со своето повекегодишно искуство и ентузијазам има реализирано бројни групни и индивидуални изложби , креативни работилници, презентации и промоции на македонскиот фолклор и традиција. Изложбата во организација на Етнокреатив Битола се одржа во петокот на 2 август во Културниот центар Магаза.

Монодрама „Да се убие себе во себе“

Во петокот на 2 август во Пацио- Музеј битолчани ја проследија театарската претстава „Да се убие себе во себе“ во изведба на актерот Доне Донев. Оваа претстава е монодрама и е посветена на животот и делото на Методија Андонов Ченто, (првиот Претседател на Македонија) од неговото раѓање се до затворањето и пуштањето од затвор на две години пред неговата смрт.

http://cooltura.mk/?p=35387&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25b1%25d0%25b8%25d1%2582%25d1%2584%25d0%25b5%25d1%2581%25d1%2582-%25d0%25b7%25d0%25b0-%25d0%25b8%25d0%25bb%25d0%25b8%25d0%25bd%25d0%25b4%25d0%25b5%25d0%25bd

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-