сабота, 19 август 2017 07:31:16
Бит Фест

COOLTURA:Бит фест: викенд-резиме (петок, 16 август)

Admin Bitola август 20, 2013 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на COOLTURA:Бит фест: викенд-резиме (петок, 16 август)
COOLTURA:Бит фест: викенд-резиме (петок, 16 август)

о петокот (16 август) во Магазата во Битола беше отворена изложбата на икони насловена „Иконографија“ која е дел од проектот „1700 години од Миланскиот Едикт“. Изложени се дела на Славица Михаилова и Георѓи Хаѕис. Истата изложба на крајот на месец август ќе биде отворена во Лерин, Република Грција.

ikonografija

На иницијатива на НУ Завод и Музеј – Битола, во Центарот за култура – Битола беше отворена изложбата „Фолклор“, заеднички проект со Здружението на уметници „УМ“ од Виница. Фолклорот како одличје на еден народ и поднебје е одлично поле за креативни истражувања и нови видувања преку призмата на современите уметнички текови. Уметниците прават обид за спојување на традиционалната, народна инвентивност со структуираното уметничко знаење. На изложбата претставени се слики, цртежи, скулптури и објекти, дела на: Гордана Вренцоска, Миливој Симеонов, Дејан Спасов, Соња Димитрова, Катица Алексова, Иво Пецов, Дарко Богданов и Александар Богданов – Чоки.
Поставката ќе биде отворена за јавноста се до затворањето на Битолското културно лето – 24 август.

 

Пред Културниот центар Магаза битолчани имаа можност да го проследат поетско музичкиот перформанс „Рома блуз“ на Театар „Самос“, во копродукција со „Фалкен“ – Дуизбург – Германија. Режија и избор на текстовите е на Сами Осман, а настапија:Сами Осман, Соња Каранџуловска, Армен Османов, Сашо Ристовски. Музика и сонгови: Исмет Саит и Соња Каранџуловска, техника и организација-Елвир Осман, Армен Османов и Џули Реџеповска.
И овој настан ќе остане забележан како настан кој предизвика голем интерес кај битолската публика.

roma_blues

БИТ ФЕСТ: 14 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ТРА ЛА ЛА
Во првиот натпреварувачки ден, во Центарот за култура се одржа фестивал на вокални солисти, поделени во три возрасни категории. На 17-ти август исто така во Центарот за култура од 20.00 часот се одржа Гала вечер, каде беа доделени награди и признанија, збогатено со изведба на најдобрите песни според мислењето на шестчленото меѓународно жири.

На манифестацијата учествуваа солисти и делегации од: Македонија, Јапонија,Романија, Малта, Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Полска, Албанија, Украина и Косово.

Ова е единственипт детски фестивал на овие простори кој се одржува во ЖИВО и кој собира таленти од целиот свет. Исто така, овој фестивал е репрезент на нашиот град и Републиката на многу значајни манифестации ширум светот, со голем број награди освоени од нашите претставници.
Темата на овогодинешната манифестација е ЈАС ЈА САКАМ БИТОЛА.

tralala 7

http://cooltura.mk/?p=36173&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25b1%25d0%25b8%25d1%2582-%25d1%2584%25d0%25b5%25d1%2581%25d1%2582-%25d0%25b2%25d0%25b8%25d0%25ba%25d0%25b5%25d0%25bd%25d0%25b4-%25d1%2580%25d0%25b5%25d0%25b7%25d0%25b8%25d0%25bc%25d0%25b5-%25d0%25bf%25d0%25b5%25d1%2582%25d0%25be%25d0%25ba-16-%25d0%25b0%25d0%25b2%25d0%25b3%25d1%2583%25d1%2581%25d1%2582

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-