//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Претходни настани
вторник, 23 јануари 2018 16:35:10
Бит Фест

Претходни настани

ЗБОР ВО ЗБОРОТ И ТИШИНАТА

ЗБОР ВО ЗБОРОТ И ТИШИНАТА

На Педагошкиот факултет во Битола се одржа настанот „Збор во зборот и тишината“ – поезија од меѓународната поетско музичка вечер „Збор во зборот“. Организатори и учесници на настанот се: проф.д-р.Даниела Андоновска-Трајковска и доц.д-р.Гордана Стојаноска, а промотор и рецензент е Милица Димитријовска Радевска. [...]

август 22, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на ЗБОР ВО ЗБОРОТ И ТИШИНАТА

МАКЕДОНСКА ИЗВОРНА МУЗИКА

МАКЕДОНСКА ИЗВОРНА МУЗИКА

Во КЦ Магаза, се одржа концерт на Македонска изворна музика. На концертот настапи Изворниот оркестар – Рудина од Битола. [...]

август 21, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на МАКЕДОНСКА ИЗВОРНА МУЗИКА

МУЗИЧКО – ПОЕТСКА ВЕЧЕР

МУЗИЧКО – ПОЕТСКА ВЕЧЕР

Во КЦ Магаза се одржа Музичко-поетска вечер, на која настапија Мирјана Стојановска – поетеса и Мери Кафкалева – професор по клавир. Присутните имаа можност да проследат интерпретација на стихови од книгите поезија: „Бегалци од својот дом“, „Џез во двокреветна соба“ и „Крст“, „Триаголник и круг“ од Мирјана Стојановска. Музичкиот рецитал низ пиjаниното на професорката по [...]

август 21, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на МУЗИЧКО – ПОЕТСКА ВЕЧЕР

Изложба на слики и цртежи

Изложба на слики и цртежи

Во изложбениот салонот на ДЛУБ во Битола, беше отворена изложба на слики и цртежи. Автори на изложбата се Мирјана Бубевска и Маја Ковачевска. [...]

август 21, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на Изложба на слики и цртежи

Саем на здруженија на граѓани

Саем на здруженија на граѓани

На Плоштадот Магнолија, во организација на здружението Together Macedonia се одржа „Саем на здруженија на граѓани“ и „Интеркултурна вечер“. [...]

август 21, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на Саем на здруженија на граѓани

„Традиционална меѓународна изложба на олдтајмери“

„Традиционална меѓународна изложба на олдтајмери“

Во рамките на БИТ ФЕСТ, во Градскиот парк во Битола се одржа „Традиционална меѓународна изложба на олдтајмери по шести пат“. Организатор на настанот е здружението олдтајмер клуб „Ретрофрикс“. На изложбата беа претставени 23 уникатни автомобили, постари од 30 години, а покрај битолчани и гости од другите градови низ Македонија, на изложбата учествуваа и гости од [...]

август 20, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на „Традиционална меѓународна изложба на олдтајмери“

35 ГОДИНИ КУГЛАЊЕ ВО БИТОЛА

35 ГОДИНИ КУГЛАЊЕ ВО БИТОЛА

Во организација на Здружението на граѓани Нови перцепции, во КЦ Магаза, беше прикажан документарниот филм – насловен „35 години куглање во Битола (1982-2017). Присутните имаа можност да слушнат за развојот на кугларството во нашите простори, а особено во Битола, во назначениот период. [...]

август 20, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на 35 ГОДИНИ КУГЛАЊЕ ВО БИТОЛА

ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

Во рамките на БИТ ФЕСТ 2017 започна уште едно издание на Трпеза Филм фестивалот посветен, главно на проекција на филмови за храна, а во организација на Здружението за заштита, промоција и едукација за храна СЛОУ ФУД Битола. Во првиот ден на фестивалот беа реализирани следните активности: фестивалскo кафуле, Проекција: Пред поплавата (документарен филм), Театар на [...]

август 20, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на ТРПЕЗА ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

ДЕНОВИ НА РОСТКОВСКИ

ДЕНОВИ НА РОСТКОВСКИ

Во организација на Здружението за Македонско руско пријателство и соработка, продолжуваат активностите за одбележување на деновите во чест на А.А Ростковски. Пред прославата во Буковскиот манастир беше положено свежо цвеќе пред Рускиот крст во градскиот парк во Битола. [...]

август 20, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на ДЕНОВИ НА РОСТКОВСКИ

„Девојчето со долгата коса“

„Девојчето со долгата коса“

„Девојчето со долгата коса“ е авторски соло перформанс, изработен по текст, режија, кореографија и идеја за музика на Стефанија. Идејата е откривање на себеси како единка која се наоѓа на ова македонско тло, носејќи ги со себе менталитетот и културата кои влијаат врз градењето на една личност.Со акцентирање на детето, кое прераснува во возрасна и [...]

август 19, 2017 Bitfest 2017 Admin Претходни настани Коментарите се исклучени на „Девојчето со долгата коса“
I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-