недела, 28 мај 2017 06:41:27
Бит Фест 2015

Претходни настани

ИНСТАЛАЦИЈА НА МИНИ БИБЛИОТЕКИ ВО БИТОЛА

ИНСТАЛАЦИЈА НА МИНИ БИБЛИОТЕКИ ВО БИТОЛА

Следејќи го трендот на современи библиотеки ни претствува посебна чест и задоволство што во рамките на БИТФЕСТ можеме да го промовираме нашиот проект „ИНСТАЛАЦИЈА НА МИНИ БИБЛИОТЕКИ ВО БИТОЛА“ Со проектот даваме придонес кон развојот на културата и субкултурата на читање книги која како уникатна човекова активност се повеќе се натпреварува со електронските форми на [...]

август 31, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на ИНСТАЛАЦИЈА НА МИНИ БИБЛИОТЕКИ ВО БИТОЛА

Широк Сокак во бело

Широк Сокак во бело

Битолчани по петти пат имаа прилика да уживаат и забавуваат во прекрасната летна атмосфера на најградската и најпозната улица во Европа, а и пошироко, битолскиот Широк Сокак. „Широк Сокак во бело“  е културна манифесатција од отворен карактер која се оддржува по традиционален петти пат на крајот од битолското културно лето           БИТ ФЕСТ. Во изминатите години [...]

август 30, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Широк Сокак во бело

Изложба на Сашо Ристевски

Изложба на Сашо Ристевски

На крајот на десеттиот јубилеен БИТ ФЕСТ 2015, битолскиот фотограф, Сашо Ристевски, имаше посебна чест и  прилика пред битолчани,  неговите верни колеги и пријатели да ја изложи седмата традиционална изложба насловена „ Најдобрите моменти од настаните на десеттиот БИТ ФЕСТ“ Ристевски во двомесечниот изминат период редовно и професионално преку објективот на фотоапаратот ги доловуваше најдобрите [...]

август 30, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Изложба на Сашо Ристевски

ПОП ДИВАТА КАЛИОПИ ГО ЗАТВОРИ ДЕСЕТТИОТ ЈУБИЛЕЕН БИТ ФЕСТ

ПОП ДИВАТА  КАЛИОПИ ГО ЗАТВОРИ ДЕСЕТТИОТ ЈУБИЛЕЕН  БИТ ФЕСТ

Енергичност, отменост, урбаност и позитивна енергија диктирана од поп дивата Калиопи, синоќа, се случи на античкиот локалитет Хераклеа во Битола. Кралицата на поп музиката во Македонија, а и пошироко, Калиопи Букле,  имаше чест да го затвори десеттиот јубилеен БИТ ФЕСТ 2015 год. Во својата музичка кариера важи за вонсериски  уметник од светски калибар, кој покрај [...]

август 27, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на ПОП ДИВАТА КАЛИОПИ ГО ЗАТВОРИ ДЕСЕТТИОТ ЈУБИЛЕЕН БИТ ФЕСТ

ДЕСЕТ ПОБЕДНИЦИ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ НАТПРЕВАР „Си било еднаш едно дрво“

ДЕСЕТ ПОБЕДНИЦИ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ НАТПРЕВАР „Си било еднаш едно дрво“

На 25 Август 2015г, во пацио на НУ Завод и Музеј Битола се одржа завршната манифестација на литературниот натпревар за млади писатели „Си било еднаш едно дрво“. Од овој натпревар произлегоа 10 победници, иако според пропозициите имаше само 9 млади автори кои беа избрани. Десеттиот победник е еминентниот битолски писател Владимир Костов, чијшто детски расказ [...]

август 26, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на ДЕСЕТ ПОБЕДНИЦИ НА ЛИТЕРАТУРНИОТ НАТПРЕВАР „Си било еднаш едно дрво“

Традиционална трка на штикли на Широк Сокак

Традиционална трка на штикли на Широк Сокак

Во Битола по четврти пат во организација на Младински културен центар, се одржа познатата „Трка на штикли“. Трката на штикли ја симболизира силата на современата девојка и жена во цивилизираното општество освојувајќи го светот на високи потпетици. Манифестацијата покрај тоа што има забавен карактер, дополнително ја потенцира и посебноста на една од најамбиенталните улици на [...]

август 26, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Традиционална трка на штикли на Широк Сокак

Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

Во Народниот Театар – Битола, пред битолската публика во рамки на десеттото културно лето БИТ ФЕСТ 2015, се изведе оперскиот концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“ Солистката Маја Митровска се претстави со „Арија на Јана од операта „Гоце“ од Кирил Македонски.  Биљана Талевска ги изведе делата на ариите Ката, Ангелина од операта „Гоце“ [...]

август 26, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Оперски концерт на солисти од камерната опера „Кирил Македонски“

БИТ ФЕСТ – СТИХОВИ ЗА БИТОЛА

БИТ ФЕСТ – СТИХОВИ ЗА БИТОЛА

Работилница посветена на создавање стихови и есеи за Битола, беше одржана по втор пат на БИТ ФЕСТ, а учесници, млади талентирани луѓе од средните училишта и факултетите во Битола. Идејата е повеќекратна. Напрвин кај младите талентирани луѓе за литература да се отвори простор за нивни развој, надградба. По примерот на сите големи културни светски центри [...]

август 26, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на БИТ ФЕСТ – СТИХОВИ ЗА БИТОЛА

Гитар Фест

Гитар Фест

„Гитар фест“ или Срѓан Булатовиќ и Дарко Никчевиќ се главните виновници за уште една прекрасна концертна вечер од програмата на јубилејниот БИТ ФЕСТ 2015. Срѓан Булатовиќ е роден и  живее во Подгорица. Гитара почнува да свири  од својата осма година во класата на професор Миодраг Ќупиќ. Во 1991 година заедно со својот партнер Дарко Никчевиќ [...]

август 25, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Гитар Фест

Денови на Ростовски

Денови на Ростовски

Регионалното здружение на македонско-руско пријателство „А.А. Ростовски“, традиционално и оваа година ја одржа македонско-руската средба во чест на рускиот конзул Александар Аркадиевич Ростовски. А.А. Ростовски е руски конзул кој служел во Битола од 1895 година и сочуствувал со Македонците. Убиен е во средината на илинденското востание на 8 август 1903 година. Зачувувањето на споменот за [...]

август 25, 2015 Бит Фест Претходни настани Коментарите се исклучени на Денови на Ростовски
I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-