//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | Информации
среда, 24 јануари 2018 06:10:09
Бит Фест

Информации

ЛОКУМ И ШЕКСПИР ВО ФОКУСОТ НА БИТ ФЕСТ 2015 – ТЕАТАР И СТАР БИТОЛСКИ ОБИЧАЈ (ЛОКУМ ФЕСТ)

ЛОКУМ И ШЕКСПИР  ВО ФОКУСОТ НА БИТ ФЕСТ 2015 –	ТЕАТАР И СТАР БИТОЛСКИ ОБИЧАЈ (ЛОКУМ ФЕСТ)

Трае третиот интернационален „Битола Шекспир фестивал“. По премиерата на БНТ „Антоние и Клеопатра“(во режија на Џон Блондел) синоќа, вечерва на сцената (20:00 часот) на БНТ Шекспировата „Многу врева за ништо“, претстава на Народно позориште од Сомбор, соседна Србија. Режисерката  Ана Ѓорѓевиќ вели дека нивната претстава е конструирана како сон. „Тоа не е индивидуален сон, со [...]

јули 23, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на ЛОКУМ И ШЕКСПИР ВО ФОКУСОТ НА БИТ ФЕСТ 2015 – ТЕАТАР И СТАР БИТОЛСКИ ОБИЧАЈ (ЛОКУМ ФЕСТ)

БИТ ФЕСТ 2015 – простор за модерни фестивалски концепти, но и оживување на битолската културна традиција

БИТ ФЕСТ 2015 – простор за модерни фестивалски концепти, но и оживување на битолската културна традиција

„Битола Шекспир фестивал“- еден поинаков фестивалски концепт             По трет пат интернационалниот „Битола Шекспир фестивал“во рамките на БИТ ФЕСТ 2015 – се потврдува како оригинален фестивалски концепт, зашто претставува вистинско случување, кое во себе вклучува живо дејствување и интерес кон театарот, драматургијата и ненадминливиот Шекспир. Што друго овој фестивал го прави посебен? интернационалноста нуди огромен [...]

јули 22, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на БИТ ФЕСТ 2015 – простор за модерни фестивалски концепти, но и оживување на битолската културна традиција

БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

Сцената на Битолскиот народен театар, сцена на најизведуваниот Шекспир во Македонија, а и место каде што веќе по трет пат успешно функционира еден концепт на еден поинаков аспект и третман на Шекспировскиот театар, кој што прераснува во голема меѓународна акција, прифатен од театарските истомисленици и во Србија и во соседна Бугарија. Бит фест 2015 во [...]

јули 22, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

Битолски Дувачки Оркестар

Битолски Дувачки Оркестар

Битолскиот дувачки оркестар е оркестар со долга традиција кој постоел оддамнина, а денес е обновен и раководен под диригентската палка на Марјан Бакревски. Својот прв настап, оркестарот го имаше пред битолската публика во рамките на најдолгото музичко-културно лето БИТ ФЕСТ 2014 год. Најзначајниот настап, Битолскиот дувачки оркестар го доживеа во Март 2015 год со целовечерен [...]

јули 21, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на Битолски Дувачки Оркестар

Биографија на Марјан Бакревски

Биографија на Марјан Бакревски

Марјан Бакревски е роден во Битола каде што завршиува основно и средно музичко образование во класата кларинет на проф. Панде Татарчевски. Високото образование го продолжува на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје, Бостонскиот Конзерваториум во Бостон-САД, а магистерските студии ги завршува во Моцартеум во Салзбур, Австрија. Покрај повеќето освоени први награди на државни и меѓународни [...]

јули 21, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на Биографија на Марјан Бакревски

БИТ ФЕСТ 2015 – КУЛТУРНА И АКЦИЈА ЗА ЕКОНОМСКА ПРОМОЦИЈА ИНВЕСТИЦИИ

БИТ ФЕСТ 2015 – КУЛТУРНА И АКЦИЈА ЗА ЕКОНОМСКА ПРОМОЦИЈА ИНВЕСТИЦИИ

Битола, како многувековна значајна точка на културната светска мапа, влегува во втората третина од Битфестовските случувања, буквално престорувајќи се во една голема сцена каде што пред креативноста и создавањето аплаудира многуилјадна публика. Еден град како Битола, не само заради својата стратешка поставеност од културен и географско – историски аспект, туку и во насока на своето [...]

јули 18, 2015 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на БИТ ФЕСТ 2015 – КУЛТУРНА И АКЦИЈА ЗА ЕКОНОМСКА ПРОМОЦИЈА ИНВЕСТИЦИИ

Информации за Трката на штикли на Широк сокак

Информации за Трката на штикли на Широк сокак

На 26 август 2014 година МКЦ – Битола ќе ја организира манифестацијата Трка на штикли на Широк Сокак. Водител на манифестацијата ќе биде Игор Џамбазов.Манифестацијата Трка на штикли на Широк сокак се организира по трет пат, по успешниот старт во јуни 2008 година и минатогодишното издание кое доживеа извонредно голем интерес и успех кај публиката [...]

август 21, 2014 Admin Bitola Информации, Следно на Бит Фест Коментарите се исклучени на Информации за Трката на штикли на Широк сокак

Солстис – Празник на музиката 2014

Солстис – Празник на музиката 2014

​Fête de la Musique познат и како СОЛИСТИС- Светски ден на музиката, е музички фестивал kој се одржува секоја година на првиот ден на летото, 21 јуни. ​Идејата за првпат била зачната во 1976 година од страна на американски музичар Џоел Коен никој подоцна бил ангажиран од страна на Француската национална радио станица France Musique. [...]

јуни 19, 2014 Admin Bitola Информации, Следно на Бит Фест Коментарите се исклучени на Солстис – Празник на музиката 2014

Промоција на Монографија за Академик Георги Здравев- Живот е музика

Промоција на Монографија за Академик Георги Здравев- Живот е музика

Проф. Д-р Георги Здравев е роден 1938 година во Битола. Основно училиште заврши во Битола, средно музичко училиште во Скопје а музичка академија во Сараево, Босна и Херцеговина. Автор е на повеќе учебници за средно и високо образование и повеќе книги од областа на музиката. Mагистрирал и докторирал на Факултетот за учители во Битола каде [...]

август 11, 2013 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на Промоција на Монографија за Академик Георги Здравев- Живот е музика

Вечерва, Во античкиот локалитет Хераклеа исклучителен концерт на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ. Влезници по цена од 150 денари можат да се набават во билетарницата на Центар за култура или после 19.00 часот на билетарницата во Хераклеа. Ве очекуваме заедно уживаме во уште една прекрасна вечер на БИТ ФЕСТ

Вечерва, Во античкиот локалитет Хераклеа исклучителен концерт на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ. Влезници по цена од 150 денари можат да се набават во билетарницата на Центар за култура или после 19.00 часот на билетарницата во Хераклеа. Ве очекуваме заедно уживаме во уште една прекрасна вечер на БИТ ФЕСТ

[...]

август 9, 2013 Admin Bitola Информации Коментарите се исклучени на Вечерва, Во античкиот локалитет Хераклеа исклучителен концерт на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ. Влезници по цена од 150 денари можат да се набават во билетарницата на Центар за култура или после 19.00 часот на билетарницата во Хераклеа. Ве очекуваме заедно уживаме во уште една прекрасна вечер на БИТ ФЕСТ
I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-