недела, 28 мај 2017 06:36:56
Бит Фест 2015

Бит Фест во медиумите

Уметникот Рамазан АЈкилич од Измир на колониЈата во Битола

Уметникот Рамазан АЈкилич од Измир на колониЈата во Битола

Со боите и зборот ја одржувам врската со родната Македонија Турскиот уметник Рамазан Ајкилич од Измир одлично зборува македонски јазик, а инспирација за сликање му се убавите македонски жени и нашиот народен фолклор. Тој вели „јас по род сум Македонец“, а за земјава го врзуваат неговите семејни корени. Родителите му потекнуваат од село Горно Врановци, [...]

август 17, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Уметникот Рамазан АЈкилич од Измир на колониЈата во Битола

Израелската култура на „Бит фест“

Израелската култура на „Бит фест“

По повод одбележувањето на двете децении дипломатски односи Македонија – Израел, со поставување на спомен плоча на столбовите од некогашната синагога „Кахал Португал“, синоќа на „Бит фест“ гостуваше израелската претстава „Нашиот клас“. Во рамките на ИДТФ „Битолино“ беше одиграна и израелска детска претстава, а во Битола присуствуваше уште еден голем израелски уметник Руслан Сергеев, кој [...]

август 17, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Израелската култура на „Бит фест“

5-та самостојна изложба на Јадранка Главинче

5-та самостојна изложба на Јадранка Главинче

Во битолскиот Завод и Музеј беше промовирана изложбата на слики во комбинирана техника на Јадранка Главинче. Се работи за 5-та по ред самостојна изложба на авторката, во која се застапени 50-тина дела со различен формат и различна техника. Главинче, од најмала возраст е опкружена со уметноста, а посебно со сликарството, преку творештвото на нејзиниот татко, [...]

август 17, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на 5-та самостојна изложба на Јадранка Главинче

Музички времеплов на Тв Орбис

Музички времеплов на Тв Орбис

Некогашни детски ѕвезди, а денес возрасни и реализирани личности. „Музички времеплов“ е настан што ќе не потсети на музичките настапи  на детски фестивали во Битола кога некогашните мали ѕвезди пееја за своите наставнички, за првите симпатии и љубови. Пеејќи тогаш за рокери и типови ,денес се менаџери, новинари , лекари, професори , профсионални музичари .Ова [...]

август 17, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Музички времеплов на Тв Орбис

Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“

Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“

Битола е град  во кој се организираат бројни фестивали, меѓу кои и оние за деца и тинејџери. Бројни музички имиња излегоа од овие фестивало кои и денес ги гледаме на македонската музичка естрада. ТВ Орбис и Видео Мозаик продукција имаат организирано и реализирано многу проекти за популаризација на македонската музика. Особен придонес имаат и во [...]

август 17, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Се одржа манифестацијата „Музички времеплов“

Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци

Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци

Во рамките на „Битфест“, започна фестивалот „Балканска колонија на ракотворци“. Организатор на третата по ред колонија, е граѓанското здружение Астерион 5, чија мисија е промоција, едукација, подигнување на етичноста и професионализмот и заштита на ракотворците во пелагонискиот регион. Свеченото отворање се одржа во културниот центар Магаза со изложбата на фотографи- Пејсажни расположенија, на академскиот уметник, [...]

август 14, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Започна третото издание на Балканската колонија на ракотворци

30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла

30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла

Битола од 12-ти до 15-ти август, е домаќин на 16-тото издание на Интернационалниот музички фестивал “ТРА-ЛА-ЛА” на кој учестуваат 30 млади музички таленти од 12 држави во светот. – Фестивалот е успешен промотор на Македонија и македонската култура ширум светот бидејќи досега истиот е претставник на Република Македонија на голем број меѓународни фестивали и арт-манифестации, [...]

август 14, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на 30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла

Концерт на Тасевски трио

Концерт на Тасевски трио

Вистнско врвно ужување преку симбиоза на класичен и модерен џез со примеси на македонска традиционална музика, украсена со генијалниот талент на врвните музичари Тасевски, Димитровски , Милевски се одржа во дворот на магазата во Битола. Во преполната Магаза, овие музичари, пред верната публика се претставија со изведби на композиции од светски познати композитори со преработен [...]

август 14, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Концерт на Тасевски трио

Изложба на слики на Јадранка Главинче

Изложба на слики на Јадранка Главинче

Да се порасне и да се живее покрај врвен уметник, како што е Борислав Траиковски, неминовно остава уметничка трага, која може да се најде и во делата на неговата ќерка Јадранка Главинче. Во сликите преовладува опкруженоста со убавото, како единствена инспирација. Јас академија немам, занаетот го учев кај него. Почнав да работам во неговото атеље [...]

август 14, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Изложба на слики на Јадранка Главинче

Руслан Сергеев од Израел се претстави пред битолската публика

Руслан Сергеев од Израел се претстави пред битолската публика

Со изложбата на светски познатиот пејзажист Руслан Сергеев од Израел синоќа стартуваше третото издание на Балканската колонија на ракотвроци. Во наредните пет дена во рамки на колонијата ракотворците ќе изработуваат дела по однапред зададен мотив, а ќе бидат одржани и низа едукативни содржини. Со изложбата на фотографии на  светски познатиот скулптор на пејзажни расположенија   Руслан [...]

август 14, 2015 Бит Фест Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на Руслан Сергеев од Израел се претстави пред битолската публика
I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-