недела, 24 септември 2017 05:16:00
Бит Фест

„БУРЕ – БАРУТ“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

Bitfest 2017 Admin јули 4, 2017 Претходни настани Коментарите се исклучени на „БУРЕ – БАРУТ“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА
„БУРЕ – БАРУТ“ – ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА

На сцената на Народниот театар, публиката во Битола имаше можност да ја погледне театарската претстава „Буре барут“ во режија на Сашо Миленковски.

“Буре барут” овозможува нешто поинаков агол на гледање/читање на настаните сега – со што ја докажува севременоста на драмата на Дуковски. Говори за нас, за нашиот балкански менталитет: малку, малку па на Балканот ќе експлодира бурето со барут, со затуреното помнење на сите војни, врзани за денешнината.

Исполнета со многу емотивни елементи, преку духовитите реплики од драмата и хуморот со кој се раскажуваат најтемните страни на животот, Миленковски доловува приказна за малите, тивки, срамежливи луѓе кои, како буре со барут, можат секој момент да пукнат. Тие духовити реплики удираат моќно.

И ова „Буре барут“ предизвика многу емоции кај бројната публика, која за изведбата раскажуваше со воодушевување.

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-