недела, 28 мај 2017 06:41:05
Бит Фест 2015

Битфест 2015

Во саботата на 27.06.2015 година со филмска музика на Битолскиот камерен оркестар и Примадоната Весна Гиновска – Илкова, официјално започнa една од најзначајните манифестации од мултимедијален културен карактер, јубилејното десетто издание на БИТ ФЕСТ 2015, кое се организира во соработка со културните институции и граѓанските здруженија од општината, а под покровителство на градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески.

Изминатите девет години на БИТ ФЕСТ беа одржани над двеста настани од областа на класичната музика, над триста рок-поп, етно џез музицирања, повеќе од педесетина театарски претстави, над седумдесет реализирани изложби, над сто настани од областа на литературата. Публиката во овие девет години имаше прилика да погледне повеќе од деведесетина значајни филмски остварувања, реализирани се повеќе од педесетина независни фестивалски концепти, над педесетина мултимедијални проекти и над четириесет и пет социо-културни настани. Во изминативе години се случиле над две илјади настани со над дваесет илјади изведувачи, кои биле посетени од над половина милион публика.

Годинава десеттото јубулејно издание донесува значајни културни случувања а дел од нив се:
Симфонискиот оркестар од Утрет – Холандија, израелската театарска претстава „Нашиот клас“, интернационалните театарски продукции од Шекспир фестивалот, познатата рок група „Ван Гог“, јубилејното 45 издание на Илинденски денови и секако големите концерти на Фолтин и битолчаните Ламбе и Димитар. И годинава во шеесетте фестивалски дена нудиме над сто и осумдесет културни наслови кои вклучуваат многу повеќе случувања и кои Битола како многувековна урбана значајна точка на културната светска мапа, буквално ја прават една голема сцена на креативноста и создавањето.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-