//$start_wp_theme_tmp //wp_tmp Бит Фест | 30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла
вторник, 23 јануари 2018 16:29:55
Бит Фест

30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла

Admin Bitola август 14, 2015 Бит Фест во медиумите Коментарите се исклучени на 30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла
30 учесници од 12 држави за 16-тото издание на интернационалниот фестивал Тра-ла-ла

Битола од 12-ти до 15-ти август, е домаќин на 16-тото издание на Интернационалниот музички фестивал “ТРА-ЛА-ЛА” на кој учестуваат 30 млади музички таленти од 12 држави во светот.
– Фестивалот е успешен промотор на Македонија и македонската култура ширум светот бидејќи досега истиот е претставник на Република Македонија на голем број меѓународни фестивали и арт-манифестации, на кои се освоени голем број на награди-истакна директорот на фестивалот Тони Алексовски.
Манифестацијата е од натпреварувачки карактер. Натпреварувачите ќе ги отценува интернационално жири, чиј претседател е композитор и претседател на детски фестивал од Турција. Најдобрите ќе бидат наградени во сабота на Гала концертот.
Покрај учесниците од Македонија, на фестивалот настапуваат деца солисти и делегации од Турција, Словенија, Бугарија, Романија, Полска, Австралија, Босна и Херцеговина, Унгарија, Русија, Хрватска и Кипар.
Фестивалот ќе се одвива во три натпреварувачки дела во Народниот театар и Центарот за култура во Битола.
Гала концертот со победничките композиции, како и со популарни гости и звезди од македонската естрада и учество на културно – уметнички друштва, ќе се одржи на 15-ти август со почеток во 19 часот во Големата сала при Центарот за култура во Битола, кога ќе бидат доделени и наградите на фестивалот.
За време на фестивалските денови, покрај музичкиот дел, предвидено е децата од странство да се запознаат со убавините и културата на Македонија, заради што за сите деца учесници ќе бидат организирани посети на Охрид и Свети Наум, Пелистер, античкиот локалитет Хераклеја, Националната установа Завод, Музеј- Битола и други места значајни за македонската култура и историја.
Фестивалот “ТРА-ЛА-ЛА” е дел од битолското културно лето Битфест.

 

http://tera.mk/30-uchesnitsi-od-12-drzhavi-za-16-toto-izdanie-na-internatsionalniot-festival-tra-la-la/

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-