недела, 20 август 2017 06:13:23
Бит Фест

20.30 ч.Концертна сала – Музеј Концерт соло пеење “Чавкопулу Оксана“ Р.Грција

Admin Bitola јуни 30, 2013 Следно на Бит Фест Коментарите се исклучени на 20.30 ч.Концертна сала – Музеј Концерт соло пеење “Чавкопулу Оксана“ Р.Грција
20.30 ч.Концертна сала – Музеј Концерт соло пеење “Чавкопулу Оксана“ Р.Грција

Во концертната сала на завод и музеј во 20.30 ќе започне концертот на соло пеење „Чавкопулу Оксана“, Република Грција насловен,,Музичко патешествие во епохата на Барок“ . Чавкопулу Оксана, родена е во Узбекистан, град Фергана на 29.03.1971г.
Живее и работи во Грција, г. Птoлимаида.Заврши Музичко училиште , соло пеење, во г. Ташкент, Р. Узбекистан, потоа Државен Ташкентски Конзерваториум, исто така, соло пеење, своето обучување го продолжува на Аспирантура на Државен Конзерваториум во г. Солун, Грција.Работи како професор во Конзерваториумот, г. Птолимаида, г. Флорина, г. Аминдио по соло пеење и се занимава со концертната дејност.
Во нејзиниот репертоар се: оперски партии, романси, главните партии од хорските композиции од композиторите Перголези, Хендл, Бах, Моцарт, Чиморозо, Миноти, Верди, Вагнер, Чајковски, Римски-Корсаков, Дебиси, исто така, композизиторите на Античката музика, како Скарлати, Албинони, Страдела, Калдара, Чести, Качини.

,,Музичко патешествие во епохата на Барок“

1. Andrea Falkonieri  (sek. XVI) ,,Bella porta di rubini“

2. Domeniko Cimarosa (1749-1801) ,,Bel nume che adoro“

3. Alessandro Scarlatti (1660-1725) Stabat Mater ,,Inflammatus“

4. Marko Antonio Cesti (1618-1669) ,,Intorno all’idor mio“

5. Domeniko Sarri (1678-1741) ,,Sen corre“

6. Benedetto Marcello (1686-1739) ,,Il mio bel foko“

7. Christoph Willibald von Gluck (1714-1787) ,,O del mio dolce ardor“

8. Christoph Willibald von Gluck (1714-1787) Aria ,,Amor“

9. Tomasso Albinoni (1674-1745) ,,Ruscelletto limpidetto“

10.Georg Fridrich Handel (1685-1759) ,,Ah mio cor, schernito sei“

11.Georg Fridrich Handel (1685-1759) ,,Messias“ (How beautiful)

12.Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) Stabat Mater no.6

13.Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) ,,Se tu mami“

Ви се допаѓа написот? Споделете го!

Коментарите се затворени.

I pushed casus telefon back from my casus telefon desk and spun around in my chair to face her. Cathleen dropped to the floor on her knees. She unzipped my fly, casus telefon unbuckled my belt casus telefon and unfastened my trousers. I lifted my casus telefon hips as she pulled my suit pants and underwear down to my knees. I tossed my casus telefon tie over my shoulder and tucked my shirt up out of the way. My cock was hard by the time she exposed it and she covered with her sensuous mouth. No one sucked cock better than Cathleen and she quickly had me on the verge of cumming
casus telefon
-